Joe Biden

GEEN CAPTION GEEN CAPTION

Joe Biden (78) wordt op 20 januari 2021 geïnaugureerd als de 46e president van de Verenigde Staten. De Democraat Biden neemt dan het stokje over van de Republikein Donald Trump.

Biden zit al bijna vijftig jaar in de Amerikaanse politiek. Het Witte Huis is trouwens niet nieuw voor hem. Tijdens de acht jaar dat Barack Obama president van de Verenigde Staten was, stond Biden naast hem als vicepresident.

In 1988 en in 2008 deed Biden al eerder een poging om president van Amerika te worden, maar dat mislukte. In 2019 besloot hij het een laatste kans te wagen.

De vrouw van Amerika's nieuwe president is Jill, onderwijzer. Ze zet zich in voor thema's als vroege preventie van borstkanker, re-integratie van afgezwaaide militairen, maar vooral voor haar grote liefde: kansengelijkheid in het onderwijs.

Jill is Joe’s tweede vrouw. Zijn eerste vrouw Neilia overleed tijdens een auto-ongeluk samen met hun dochter Naomi. Joe’s zoons Hunter en Beau overleefden het ongeval. In 2015 overleed Beau aan een hersentumor.

Dossier:

Joe Biden

Laatste wijziging: 27 november 2020
Dossier Thema: Bedrijf en Beroep
Type: Nieuw

Gerelateerde dossiers