Dossiers en Artikelen

Er zijn 4 dossiers gevonden
 • Tweede Wereldoorlog

  Laatst aangepast: 4 september 2020 Op 4 mei herdenkt Nederland de slachtoffers van de Tweede wereldoorlog. Om acht uur 's avonds is het dan twee minuten stil als eerbetoon aan hen die stierven tengevolge van oorlogsgeweld of vervolging. 5 mei is de nationale Bevrijdingsdag, dan vieren we de overwinning in 1945 op de Duitse en Japanse legers.
 • De canon van Nederland

  Laatst aangepast: 4 augustus 2020 De canon van Nederland werd in 2006 opgesteld. Sindsdien kreeg de canon veel kritiek te verduren. Bepaalde gebeurtenissen uit het nationale verleden zouden niet genoeg belicht worden. In 2019 werd een begin gemaakt met een evaluatie van de canon. 
 • Srebrenica

  Laatst aangepast: 4 augustus 2020 Vijfentwintig jaar geleden, op 11 juli 1995, viel de Bosnische moslimenclave Srebrenica. Duizenden moslimmannen en -jongens worden vermoord.
 • Slavernij

  Laatst aangepast: 28 juli 2020 Slavernij bestaat nog steeds. Mensensmokkel, prostitutie en kinderarbeid zijn vormen van moderne slavernij. Er is voor het eerst berekend om hoeveel mensen het zou gaan. Men kwam uit op het schokkende aantal van 30 miljoen slaven wereldwijd.

Filter zoekresultaat

thema
 • Geschiedenis X
onderwijsvak
profielen/sectoren