Dossiers en Artikelen

Er zijn 97 dossiers gevonden over 'Missie naar Mars'
 • Congo

  Laatst aangepast: 5 augustus 2019 Sinds de onafhankelijkheid in 1960 is Congo voortdurend verwikkeld in conflicten. President Kabila offert zijn land op om aan de macht te blijven. Duizenden mensen zijn wreed vermoord, mede door zijn eigen leger. 
 • Irak

  Laatst aangepast: 5 september 2019 Tien jaar geleden vielen de Amerikanen Irak binnen. Sindsdien brak er een sektarische strijd uit tussen sjiieten en soennieten. Ook op economisch vlak blijft Irak achter met 15% werkloosheid. Bovendien is water en elektriciteit er nog steeds niet altijd beschikbaar.
 • Woningmarkt

  Laatst aangepast: 10 februari 2020 Voor het eerst sinds 2008 worden er weer meer huizen verkocht in Nederland. Ook de verkoopprijzen van de huizen stijgen weer. In België was dit veel minder het geval. Er was geen sprake van een huizencrisis.
 • Waddengebied

  Laatst aangepast: 17 februari 2020 Het Nederlandse waddengebied is gelegen tussen Den Helder en de Dollard. Het maakt voor 40% deel uit van het waddengebied en kent vijf bewoonde eilanden.
 • Frankrijk

  Laatst aangepast: 9 december 2019 Frankrijk, officieel de Franse Republiek, is qua oppervlakte het op één na grootste land dat volledig binnen Europa ligt en telt ruim 60 miljoen inwoners.
 • Kernenergie

  Laatst aangepast: 10 december 2019 Kernenergie is energie die ontstaat bij het splijten van atoomkernen. Bij deze splijting ontstaat warmte die vervolgens wordt omgezet in elektriciteit. Het splijten van atoomkernen gebeurt in kerncentrales.
 • Massamedia

  Laatst aangepast: 20 maart 2020 Een massamedium is een middel waarmee je een boodschap snel aan een groot publiek kan overbrengen. Voorbeelden zijn kranten, televisie- en radiozenders en websites.