Zingeving

NLD-20020706-BRIELLE: Het rozenkransgebed tijdens de Nationale Bedevaart in het bedevaartsoord van de heilige Martelaren van Gorcum in Brielle. Achter de kaarsen staat de schrijn met de stoffelijke resten van de Martelaren. Bij de verovering van Gorcum door de watergeuzen werden 19 geestelijken gevangen genomen en gedwongen het 'nieuwe geloof' aan te nemen. Op 9 juli stierven zij de marteldood. In 1671 werden zij zalig en in 1867 heilig verklaard. Zaterdag herdachten alle Nederlandse bisschoppen en bedevaartgangers de heilige Martelaren van Gorcum. ANP FOTO/ROBIN UTRECHT NLD-20040207-ROTTERDAM: Gelovigen in de gebedsruimte van de Mevlana Moskee in Rotterdam. ANPFOTO ROBERT VOS

Alle religies vinden hun oorsprong in de grote levensvragen van geboorte en dood, zin en lijden, liefde en teleurstelling. Iedereen vraagt zich wel eens af: waarom leef ik eigenlijk. Wat is de zin van dit alles?

Sommige mensen vinden "de" antwoorden in godsdiensten zoals het Christendom, de Islam of Hindoeisme. Anderen zoeken het in bepaalde levensfilosofieën zoals het Boeddhisme. Of in zichzelf. Er zijn ook bepaalde zienswijzen zoals de new age, antroposofie, het feminisme enz. Allemaal heel verschillend, en toch hebben ze soms ook dezelfde dingen.

Bron: www.blixum.nl.

Dossier:

Zingeving

Laatste wijziging: 13 september 2012
Dossier Thema: Geestelijk Leven