Nederland Leest

Jaarlijks wordt de campagne Nederland Leest gehouden. In 2018 staat het thema Voeding centraal.

De campagne wil Nederland niet alleen aan het lezen zetten, maar ook aan het debatteren. Leden van de Openbare Bibliotheek krijgen in november het boek Je bent wat je leest, geschreven door vijf verschillende auteurs die het thema elk vanuit hun eigen specialiteit en stijl benaderen. De lezer krijgt het boek in de bibliotheek mét de aansporing er met anderen over te praten. Lees meer over de campagne op Nederland Leest.

Nederland Leest Junior

Ook kinderen van 10 tot 14 jaar kunnen meedoen met de campagne. Op de site van Nederland Leest Junior is materiaal en inspiratie te vinden om het onderwerp Voeding in de klas te bespreken. 

Plantaardige en dierlijke voeding is niet weg te denken uit ons leven. Op dit moment is er veel discussie over het eten van vlees en de uitstoot van CO2. Ook in dit boek is er aandacht voor de milieubelasting. Verder staat het geschenk vol sappige verhalen, fictie en non-fictie, spanning en wetenschap en ook heerlijke recepten. De vijf auteurs zijn: Rosanne Hertzberger, bekend van haar boek Ode aan de E-nummers, Charlotte Kleyn, zij is culinair historica en journalist en weet alles over eten en drinken. Marion Pauw is een beroemde thrillerschrijfster en zij schreef voor dit boek een spannend culinair verhaal. Joël Broekaert, bekend van ‘De Slimste Mens’, culinair columnist, recensent en programmamaker vertelt over technologie en milieu m.b.t. voeding. En als laatste Pierre Wind, kookboekenschrijver, kookdocent en bekend van kookprogramma’s op tv, hij schrijft op zijn eigen wijze over koken. Het voorwoord is van Ronald Giphart, hij is van jongs af aan al in de ban van het culinaire leven.

In diverse bibliotheken in het land wordt er in de gehele maand november aandacht besteed aan het thema Voeding en zijn er leuke workshops te volgen. Kijk in de agenda van je plaatselijke bibliotheek wat er bij jou in de buurt wordt georganiseerd.

Onder de aandacht