Loverboys

ILLUSTRATIE - Verliefd stel. ANP XTRA ROOS KOOLE NLD-20040423-AMSTERDAM: Raamprostitutie op de Wallen in Amsterdam. ANPFOTO TOUSSAINT KLUITERS

Loverboys zijn jongens die jonge meisjes de prostitutie in proberen te lokken. Ze verwennen hun 'vriendinnetjes' met een heleboel aandacht en cadeautjes, voordat ze hen laten terugbetalen.

Ze versieren meisjes op plekken waar meisjes rondhangen, zoals op scholen, stations, café's,... Tegenwoordig is het internet ook een belangrijke ontmoetingsplek. Via sociale media, zoals facebook en netlog, proberen loverboys afspraakjes te regelen. Zo komen heel veel meisjes in contact met loverboys.

Nadat ze een tijdje verkering hebben, laat de jongen haar met mannen naar bed gaan voor geld. Hij kan haar dwingen door geweld te gebruiken of ermee te dreigen, zodat het meisje alles doet wat hij maar wilt. Uiteindelijk belandt ze in de prostitutie of verdwijnt ze zelfs naar het buitenland.

Het 'ronselen' van meisjes gebeurt niet alleen in grote steden, maar in alle delen van het land. Het zoeken van meisjes wordt ook niet alleen door loverboys gedaan, maar ook door zijn vrienden en zelfs door andere meisjes (lovergirls). Potentiële slachtoffers van loverboys zijn vaak kwetsbare of naïeve meisje. Loverboys weten precies hoe ze deze meisjes moeten bespelen, zodat ze zich snel vertrouwd en geliefd voelen. Zo raken ze verstrikt in hun netten.

Dossier:

Loverboys

Laatste wijziging: 25 juli 2014
Dossier Thema: Mens en Maatschappij