Dossiers en Artikelen

Er zijn 5 dossiers gevonden
 • Mobiele telefoon

  Laatst aangepast: 5 juli 2017 Bijna niemand kan meer zonder zijn mobiele telefoon. Het apparaat kan veel meer dan alleen bellen. Het is een medium geworden dat zowat alles kan.
 • Internet

  Laatst aangepast: 16 mei 2017 Internet bestaat meer dan 40 jaar. Sindsdien volgen nieuwe ontwikkelingen elkaar snel op. Internet gebruik je niet alleen meer op de computer, maar ook op je mobiel, PlayStation of iPad.
 • Massamedia

  Laatst aangepast: 15 mei 2017 Een massamedium is een middel waarmee je een boodschap snel aan een groot publiek kan overbrengen. Voorbeelden zijn kranten, televisie- en radiozenders en websites.
 • Reclame

  Laatst aangepast: 2 december 2016 Reclame is een vorm van communicatie en heeft als doel consumenten een bepaald product te laten kopen. Dat kan door het product aan te prijzen of de naamsbekendheid van een product te vergroten.
 • Jongerentaal

  Laatst aangepast: 26 september 2016 Jongerentaal van nu is nauwelijks te vergelijken met jongerentaal van generaties terug. Dat komt vooral door o.a. Marokkaanse, Surinaamse, Antilliaanse en Turkse jongeren, die de Nederlandse spreektaal vermengen met woorden uit hun moedertaal en het Amerikaans.