Dossiers en Artikelen

Er zijn 4 dossiers gevonden
 • Slavernij

  Laatst aangepast: 2 juli 2018 Slavernij bestaat nog steeds. Mensensmokkel, prostitutie en kinderarbeid zijn vormen van moderne slavernij. Er is voor het eerst berekend om hoeveel mensen het zou gaan. Men kwam uit op het schokkende aantal van 30 miljoen slaven wereldwijd.
 • De canon van Nederland

  Laatst aangepast: 6 juni 2018 De canon van Nederland werd in 2006 opgesteld. Sindsdien kreeg de canon veel kritiek te verduren. Historicus Chris van der Heijden stelt dat de canon te rooskleurig is. Hij pleit voor een zwarte canon.
 • Tweede Wereldoorlog

  Laatst aangepast: 2 mei 2017 Op 4 mei herdenkt Nederland de slachtoffers van de Tweede wereldoorlog. Om acht uur 's avonds is het dan twee minuten stil als eerbetoon aan hen die stierven tengevolge van oorlogsgeweld of vervolging. 5 mei is de nationale Bevrijdingsdag, dan vieren we de overwinning in 1945 op de Duitse en Japanse legers.
 • Titanic

  Laatst aangepast: 12 oktober 2012 De Titanic, het schip dat vrijwel onzinkbaar was. Toch zonk het in twee uur en veertig minuten na een aanvaring met een ijsberg. Van de ruim 2200 passagiers kwamen er meer dan 1500 mensen om. Het is dan 15 april 1912.

Filter zoekresultaat

thema
 • Geschiedenis X
onderwijsvak
profielen/sectoren