Dossiers en Artikelen

Er zijn 46 dossiers gevonden
 • Transseksualiteit

  Laatst aangepast: 15 juli 2014 Je bent een jongen of een meisje en dat vind je prima. Maar sommigen hebben het gevoel dat hij of zij in het verkeerde lichaam zit.
 • Alternatieve geneeswijzen

  Laatst aangepast: 1 juli 2014 Alternatieve geneeswijzen is een verzamelnaam voor alle behandelwijzen waarvan het effect niet wetenschappelijk bewezen is. Behandelingen zoals homeopathie, acupunctuur en healings worden niet officieel erkend.
 • Psychiatrie

  Laatst aangepast: 3 juni 2013 Er is veel kritiek op de DSM V. DSM staat voor Diagnostic and Statistical Manual of mental Disorders. In dit boek staan alle psychiatrische ziekten beschreven. Psychologen en psychiaters vinden het er te veel en te nauw gedefinieerd. 
 • Borderline-syndroom

  Laatst aangepast: 15 oktober 2012 Een borderline persoonlijkheidsstoornis is een psychiatrische aandoening die verschillende vormen kan aannemen. De ziekte is te herkennen aan impulsief gedrag, emotiewisselingen en sterk zwart-witdenken.
 • Tweelingen

  Laatst aangepast: 12 oktober 2012 Er worden steeds meer tweelingen geboren in Nederland. Van de 1000 geboorten zijn er 18 tweeling. Wereldwijd zijn er ongeveer 50 miljoen tweelingen.
 • Stamcellen

  Laatst aangepast: 10 september 2012 Stamceltherapie lijkt een succesvolle behandeling te zijn. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Toch zijn er nog veel vragen. Is het ethisch verantwoord? Wat zijn de risico's? Hoe werkt het?