Dossiers en Artikelen

Er zijn 18 dossiers gevonden
 • Staatsinrichting

  Laatst aangepast: 21 januari 2016 Staatsinrichting heeft alles te maken met hoe een land zijn regering en het bestuur georganiseerd heeft.
 • Waddengebied

  Laatst aangepast: 21 juli 2015 Het Nederlandse waddengebied is gelegen tussen Den Helder en de Dollard. Het maakt voor 40% deel uit van het waddengebied en kent vijf bewoonde eilanden.
 • Afsluitdijk

  Laatst aangepast: 20 juli 2015 Meer dan 80 jaar geleden werd de Afsluitdijk gebouwd. Nu zijn ze bezig met een aantal plannen, waaronder het opwekken van duurzame energie en een vismigratierivier.
 • Kraakbeweging

  Laatst aangepast: 3 april 2015 Krakers hebben geen eigen woning en leven in leegstaande gebouwen. Panden worden om verschillende redenen gekraakt: uit noodzaak of om een gebouw te redden van de sloophamer.
 • Westerscheldekwestie

  Laatst aangepast: 13 november 2014 In 2005 sloten Nederland en Vlaanderen een verdrag om de Westerschelde uit te diepen om doorgang te bieden aan nog grotere schepen. Ter compensatie wordt de Zeeuwse Hedwigepolder onder water gezet.
 • Prins Bernhard

  Laatst aangepast: 2 mei 2013 Prins Bernhard, de vader van koningin Beatrix, overleed in 2004. Kort na zijn dood werden de geruchten over twee buitenechtelijke dochters bevestigd. Nu blijkt er waarschijnlijk nog een derde te zijn.
 • Achterstandswijken

  Laatst aangepast: 12 oktober 2012 In Nederland zijn er wijken met ernstige problemen rond wonen, werken, leren en opgroeien, integreren en veiligheid. Wijken met bijvoorbeeld verouderde huizen, hoge werkloosheid, gevoelens van onveiligheid. Om te voorkomen dat deze achterstandswijken volledig ontsporen, moet onder meer schooluitval, criminaliteit, onveiligheidsgevoelens en werkloosheid teruggedrongen worden.
 • Ayaan Hirsi Ali

  Laatst aangepast: 12 oktober 2012 Voor het eerst in drie jaar is politica Ayaan Hirsi Ali weer in Nederland. Ze is terug om haar nieuwe boek Nomade te promoten. Het is een verslag van de jaren sinds haar vertrek.