Dossiers en Artikelen

Er zijn 17 dossiers gevonden
 • Geert Wilders

  Laatst aangepast: 17 oktober 2017 Geert Wilders is sinds 1998 Tweede Kamerlid. Tot september 2004 was hij dit voor de VVD. In 2006 richtte hij zijn eigen partij op: de Partij Voor de Vrijheid (PVV).
 • Prinsjesdag

  Laatst aangepast: 20 september 2017 Op Prinsjesdag maakt de regering haar plannen voor het komende jaar bekend en wordt de Miljoenennota gepresenteerd. Koning Willem-Alexander spreekt namens de regering in de Ridderzaal de Troonrede uit.
 • Staatsinrichting

  Laatst aangepast: 21 januari 2016 Staatsinrichting heeft alles te maken met hoe een land zijn regering en het bestuur georganiseerd heeft.
 • Kraakbeweging

  Laatst aangepast: 3 april 2015 Krakers hebben geen eigen woning en leven in leegstaande gebouwen. Panden worden om verschillende redenen gekraakt: uit noodzaak of om een gebouw te redden van de sloophamer.
 • Westerscheldekwestie

  Laatst aangepast: 13 november 2014 In 2005 sloten Nederland en Vlaanderen een verdrag om de Westerschelde uit te diepen om doorgang te bieden aan nog grotere schepen. Ter compensatie wordt de Zeeuwse Hedwigepolder onder water gezet.
 • Prins Bernhard

  Laatst aangepast: 2 mei 2013 Prins Bernhard, de vader van koningin Beatrix, overleed in 2004. Kort na zijn dood werden de geruchten over twee buitenechtelijke dochters bevestigd. Nu blijkt er waarschijnlijk nog een derde te zijn.
 • Achterstandswijken

  Laatst aangepast: 12 oktober 2012 In Nederland zijn er wijken met ernstige problemen rond wonen, werken, leren en opgroeien, integreren en veiligheid. Wijken met bijvoorbeeld verouderde huizen, hoge werkloosheid, gevoelens van onveiligheid. Om te voorkomen dat deze achterstandswijken volledig ontsporen, moet onder meer schooluitval, criminaliteit, onveiligheidsgevoelens en werkloosheid teruggedrongen worden.